Geld & Werk Mind & Spirit

Multipotential: niet kiezen voor één carrièrerichting

Heb jij een brede interesse? Vind je het moeilijk om te antwoorden als iemand vraagt wat je leuk vind of boeit omdat je niet kan kiezen? Ben je na een tijdje verveeld op je werk of studie en weer op zoek naar iets nieuws? Misschien ben jij dan wel een multipotentialite!

Wat is een multipotentialite?

Dit is een term die geopperd is door Emilie Wapnick, zij is o.a. bekend van haar TED talk (zie onderaan dit artikel). Zoals de vertaling eigenlijk al zegt: multipotentials hebben een breed potentieel. Dat wil zeggen: ze hebben interesse in verschillende dingen en houden zich veelal bezig met meerdere vakken, hobby’s of andere tijdsbestedingen. Ze houden van het ontdekken en leren van nieuwe kennis en skills. En dat lukt ze ook meestal vrij snel als iets de interesse wekt. Vaak zijn ze ook creatief in het bedenken van ideeen en oplossingen, juist omdat ze zo breed kunnen denken. Ze combineren verschillende dingen dus ook nog eens samen.

Wat je als multipotential tegen komt:

Multipotential zijn klinkt natuurlijk heel leuk en positief, maar in onze huidige samenleving, zelfs in 2020, hangt nog steeds het idee dat over het algemeen mensen voor één richting kiezen qua carrière.
Ben jij een multipotentialite, dan zal je misschien wel eens aanlopen tegen mensen die je keuzes niet helemaal snappen. Bijvoorbeeld omdat ze denken dat het slecht is voor je carrière, omdat je eens in de zoveel tijd weer van baan wisselt of je het verdeelt tussen parttime en je eigen onderneming. Of misschien denken ze wel dat je snel opgeeft.
Het is natuurlijk helemaal niet waar, steeds meer werknemers zoeken na een tijdje een nieuwe uitdaging en eigenlijk is dat een prima manier om ervaring op te bouwen. Het is meer een opvatting die is blijven hangen uit de 20e eeuw.


Het is niet alsof multipotentials hun energie dun verspreiden of dat het ligt aan hun focus, want als iets hun interesse trekt dan zuigen ze het als een spons op en zullen ze vrij snel al op een hoger dan gemiddeld prestatieniveau komen, simpelweg omdat ze makkelijk leren en (juist vanwege het) nieuwsgierig zijn.

Aan de andere kant betekent het ook dat een multipotential soms sneller verveeld raakt, omdat al het nieuwe en leuke al geleerd is. Dit verschilt per persoon, voor de een is het na een paar jaar, maar voor sommigen al eerder dan een jaar. Niks mis mee, dat betekent gewoon dat je dan klaar bent voor iets nieuws of verdere ontwikkeling!

Herken jij je hierin en ben jij een multipotential?
Dan is het natuurlijk fijn om te weten dat je niet de enige bent. Daarnaast is het goed om te onthouden dat het niet een verkeerd iets is, maar juist een gave om in te zetten.

Zie het zo: je hebt specialisten die focussen zich echt op één vak of interesse. Ze zullen zich voor bijvoorbeeld in ieder geval tien jaar daar mee bezig houden en zich daarin een beetje ‘settelen’. Maar die groep zal moeilijk aan ander werk kunnen komen, simpelweg omdat ze op een heel klein gedeelte inzetbaar zijn. Als multipotential heb je de mogelijkheid om je breder in te zetten en meerdere dingen te leren, waardoor je mobiliteit groter wordt, en je niet alleen zelf dus ook meerdere soorten carrièrepaden kan kiezen, maar ook nog eens meer kans hebt op een baan mocht er bijvoorbeeld een recessie komen. Zeker als je zelf een onderneming begint.

En als het je dan toch wat tegenhoudt? Je kunt natuurlijk je tijd slim indelen zodat je meerdere dingen kan blijven doen. En sommige interesses zijn misschien handiger om te blijven beoefenen als een hobby, juist omdat je dan die spark blijft houden.

Het boek van Emilie Wapnick:

Verveling of bore-out

Als je regelmatig verveeld op het werk of thuis, dan kan het zijn dat je jezelf te veel tegenhoudt vanwege overtuigingen, terwijl je juist je eigen interesses moet volgen om zelf gelukkig te blijven. Zet jij jezelf vast, dan heb je zelfs kans op een burn-out (of eigenlijk een bore-out), omdat de energie steeds minder wordt.
Ook als je wel al een vast contract hebt zijn er vaak meer mogelijkheden dan je denkt, wees er open over met je werkgever en probeer de positieve kant er van uit te leggen en aan te geven wat je nodig hebt. Flexibiliteit en je kunnen aanpassen aan nieuwe projecten en situaties is namelijk ook een skill die in deze jaren erg gewaardeerd wordt.

Als je graag eens met eenzelfde soort mensen in aanraking wil komen, kijk dan eens op Facebook (bijvoorbeeld deze groep) of word lid van de Puttytribe, een internationale community die door Emilie Wapnick opgezet is. En als je rondneust op LinkedIn zul je vast ook wel eens mensen uit je netwerk tegenkomen die een iets langere of bredere CV hebben.

Ga er voor!

Bedenk dat jij jezelf bent, dat je uniek bent, dat je niet hoeft te doen wat je familie of vrienden of collega’s doen. Het is niet raar, er zijn best veel multipotentials en ze hebben voordelen en talenten en kunnen prima succesvol zijn. Volg dus je eigen weg en je eigen interesses, denk ik mogelijkheden en ideeen en deel dat met anderen, want dat kan de wereld goed gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *