Mind & Spirit

Podcast tip: De Transformatie Podcast

Sjanett de Geus van de Transformatie Podcast

Sinds een paar jaar luister ik graag podcasts. Het geeft minder input en kost minder energie dan naar een video kijken en ik kan het doen terwijl ik de hond uitlaat of aan het koken ben. Vroeger luisterde ik ook veel radio. Ik had toen ik bij mijn ouders thuis woonde geen TV of computer op mijn kamer en smartphones bestonden nog niet, dus de radio was zo’n beetje het dichtste bij interessante media dat ik kon komen. Podcast lijkt er veel op, maar je kan dan gewoon zelf kiezen naar wat je luistert, ideaal dus. Ik wil graag leuke, interessante, toffe podcasts met je delen. Dat is geen sponsoring, maar meer omdat ik er zelf enthousiast over ben. Dit is mijn eerste tip!

De Transformatie Podcast is een podcast door Sjanett de Geus. Zij is mede-eigenaar bij XII Waves, multi-kampioen kettlebell en ooit eens sociale wetenschapper. Ze houdt zich bezig met persoonlijk leiderschap en ontwikkeling, lifecrafting (wat ik een schitterend woord vind), microdosering (waar ik niks mee heb), psychologie, spiritualiteit, mindfulness, filosofie en vitaliteit. Allemaal ingrediënten voor transformeren van je leven. Je snapt denk ik dus wel waarom het mij trekt.

Voor de podcast interviewt ze bekende en minder bekende mensen uit de persoonlijke ontwikkelings hoek. Met ‘hoek’ bedoel ik dat het nogal breed is, want er komt van alles voorbij, maar gaat toch voornamelijk over hoe mensen zich ontwikkelen en hoe je gelukkiger/fijner in het leven kan staan. Dat ze allerlei gasten uitnodigt maakt het altijd weer een beetje een verrassing welke kant van persoonlijke ontwikkeling belicht wordt, heel veelzijdig dus. En inspirerend want je kan die personen zelf ook weer opzoeken, velen hebben hun eigen podcast, boek of andere media.


Wat ik fijn vind aan haar stijl is dat het spontaan en echt is, het lijkt nooit heel gemaakt. Sjanett is zichzelf en dat merk je, het voelt authentiek. En hoewel sommige vragen voor de hand liggen en waarschijnlijk voorbereid zijn (lijkt mij ook wel handig als je een podcast maakt echter), komt de rest meer organisch tot stand. Waardoor de sessie opzich zelf ook een geheel blijft.

Behalve dat de benadering authentiek is en over persoonlijk leiderschap/ontwikkeling gaat, heeft Sjanett het ook wel eens over haarzelf. Daar is ze behoorlijk open en kwetsbaar over, en dat maakt het nog een stukje uitnodigender omdat je weet dat zij dit echt doet omdat ze het zelf ook interessant vindt. Bovendien maakt het het wat menselijker, immers is niemand perfect (als je al gelooft dat ‘perfect’ bestaat). En ze noemt dus ook wat ze zelf lastig vindt of is bijvoorbeeld open als het in haar leven even minder loopt o.i.d. Dus een beetje een anti-guru uitstraling, en dat laat het dichtbij komen, waardoor ik zelf ook ga nadenken over de onderwerpen en vragen die gesteld worden.

Het geluid van de podcast is van goede kwaliteit, ik hoef eigenlijk nooit het volume aan te passen. Ook neemt ze meestal beeld op, wat ik af en toe ook leuk vind om naar te kijken, omdat je dan de personen en expressies nog beter mee krijgt (en ik kwam de Transformatie podcast op het spoor toen ik een opname met Jan Geurtz bekeek).
Onlangs heeft ze een crowdfunding campagne opgestart om de productiekosten te kunnen dekken en voor het aanschaffen van professionele apparatuur, dus ik ben benieuwd of dat nog een verschil gaat maken, maar op dit moment is het zeker al prima te beluisteren.

Links

De Transformatie Podcast kun je beluisteren via hun website, maar ook via de standaard kanalen zoals Spotify of iTunes. Daarnaast zijn de video’s op Youtube te zien. Sjanett is ook te volgen via Instagram.

Luister jij deze podcast ook of ga je hem luisteren? Laat me weten wat je er van vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *